Dengeli, tutarlı ve yaratıcı bir eğitim programı ortaya koymak: Okulumuz her yaş grubu için sınıflar arası tutarlı, bağlantılı ve uyumlu bir eğitim programı uygulayarak; eğitim ve öğretimde bütünlüğü gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Her öğrencinin kapasitelerinin bir olmadığı bilincinden hareketle, bireysel çalışmaların ışığında öğrencinin kapasitesinin maksimum düzeye ulaştırabilmesindeki çalışmalar ağırlıktadır.
Hızla değişen teknolojiyi sosyal yaşam, gerçekçi araştırmalar ve uygulamalarla eğitim ve öğretim yaşantısına yansıtmak: Bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma, teknolojiyle bağlantılı olarak değişmektedir. Okulumuz bu değişim süreçlerine en etkin ve süratli bir biçimde adapte, olmayı hedeflemektedir.
Sınıf içinde öğrenilen bilgi ve edinilen alışkanlıkları, sınıf dışı yaşantıyla gerçek hayatı bütünleştirmek: Gerçek hayat senaryolarını eğitim ve öğretim yaşantısı içinde oluşturarak problem çözme yetisini geliştirmeyi, böylelikle karar verme, özellikle sorumluluk, işbirliği ve toplumsal yaşam olgusunu aktarabilmeyi hedeflemekteyiz.
Eğitim öğretim etkinliklerine ve okul yaşantısına katılımı sağlamak: Aile, öğrenci, öğretmen ve idarenin ortak bir hedef etrafında birleşmesini, sağlıklı bir değerlendirme ve planlama yapılması ivin tüm tarafların katılımını ve işbirliğinin oluşturulmasını gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız.
Araştırmayı ve sorgulamayı eğitim ve öğretim yaşantısının temeli olarak almak: Dinamik ve gelişmeye açık bir düşünce ve uygulama yapısı içinde, tüm öğretmen ve öğrencilerin bir sonraki öğrenme hedeflerine ulaşmalarında, araştırma ve sorgulama programını oluşturmak, diğer önemli bir amacımızdır.
Eğitim ve öğretim programları, öğretim etkinlikleri, ölçme değerlendirme arasında bütünlüğü sağlamak: ölçme ve değerlendirme sadece öğrencinin başarısını göstermemelidir. Eğitim ve öğretim programları, öğretmen performansı, öğretim etkinlikleri, ortaya çıkan verilerin analizleri sonucunda değerlendirilmelidir.