Müzik – Orff Ritim


Müzik eğitimindeki ilk amaç, müziğin evrenselliği ile sevgisini aşılamaktır. Müziği seven insanı ve yaşamı sever, eşsiz bir ruh gücü zenginliğini kazanır

Müzik eğitiminin basamakları; dinleme, söyleme, çalma ve yaratmadır. Öğrencilerin sesi, kulağı eğitilirken; motor becerileri, bilişsel ve duyuşsal becerileri de gelişmektedir. Aynı zamanda öğrencilerin sosyal becerileri ve kendilerine duydukları güven de olumlu olarak değişir. Öğrencilerimize tüm bu beceriler küçük yaşlarda şarkılı oyunlar ile kazandırılırken, büyük yaşlarda nota bilgisi, orff ve ritim çalışmaları ile müzik eğitimine temel bir başlangıç yapılmaktadır. Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçecekleri enstrüman olarak okulumuzda, piyano ve keman dersleri hafta içi ya da hafta sonu kurslarında verilmektedir.



Yabancı Dil


Okulumuzda 3 yaştan itibaren başlayan İngilizce eğitimimiz, dili sevdirmek, varlığını fark ettirmek ve temel oluşturmak üzere yapılandırılmıştır. Öğrenciler kolay ve eğlenceli bir şekilde, oyunlarla, şarkılarla, görsellerle öğrenme potansiyellerinin en yüksek olduğu dönemde İngilizceyi öğrenirler. Daha sonraki yıllarda yabancı dilde sorgulayabilmeleri, iletişim kurabilmeleri ve bilgisini yaşama aktarabilen bireyler olarak yetişmeleri amacımızdır. Ortaokul itibariyle ikinci bir lisan olarak Almanca dil eğitimi verilmektedir.

Bizler, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, güncel sistem ve metotları uygulamayı, öğrencilerimiz için en faydalı materyalleri sınıflarımızda etkin olarak kullanmaktayız.

Her öğrencinin kendine olan güvenini arttırmak, ihtiyacına yönelik eğitim desteği vermek, öğrenme ve yaratıcı olma tutkusu aşılamak, güncel konularda merak ve araştırma duygularını cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda okulumuzda yabancı dilde geniş bir yelpaze sunulmakta ve disiplinler arası dil kullanımına imkan verilmektedir. Öğrencilerimiz Türkiye veya Dünya genelinde aldıkları sertifika ve başarılar ile hem kendi seviyelerini görme şansı yakalayıp hem de üniversitelere kabul edilmektedir.


Yaratıcı Drama


Oyun çocukluk döneminin temelidir. Drama ise, oyunun gücünü eğitimde kullanan bir alandır. Öğrencinin drama da oyunla öğrendiklerini yaşamında bilgiye dönüştürmesi esastır. Tüm sınıflarımızda yapılan drama çalışmalarında amacımız; programın öngördüğü gibi hedeflere ulaşma noktasında eğitim ortamları oluşturmaktır.

Yaratıcı Drama çalışmaları; iletişim kurma, iletişimi ve hayal gücünü geliştirme, kendini keşfetme ve özgürce ifade edebilme, bireysel ve grup uyumu ile güveni oluşturmayı amaçlar.


Satranç


Satranç hayatın gerçeklerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir zekâ sporudur. Çocukların zihinsel gelişimi düşünüldüğünde, satranca erken yaşta başlamak önem kazanmaktadır. Bu nedenle satranç eğitimindeki amacımız; Hızlı düşünme becerileri ile olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirerek, doğru kararlar almalarına yardımcı olmak, kendine güven duygusunu aşılamak, güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel yeteneklerini açığa çıkarmak, dikkatlerini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırmaktır.

Kendilerini katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda deneme şansı bulabilen öğrencilerimiz, kazandıkları ödüllerle Net Koleji öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar.


Beden Eğitimi


Beden Eğitimi dersinde amacımız, her öğrencimizin gelişim özelliklerini göz önünde tutularak spor yapmayı alışkanlık haline getirmesi, tüm spor dallarını uygulayabilecek temel bilgi, beceri, tavır ve alışkanlıklara sahip bir alt yapı kazanmasıdır.

Öğrencilerimiz sportif etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda sportif etkinliklerin sağlıkla olan ilişkisini kavrarlar. İşbirliği içinde çalışma, yardımlaşma, sorumluluk alma, lidere uyma ve liderlik yapabilme, dostça oynama, mücadele etme, süreci kabullenebilme kazandırılması hedeflenen davranışlardır.

Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçebileceği spor dersleri ile hafta içi ya da hafta sonu kurslar düzenlenir. Özel yeteneği olan öğrenciler Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından okul takımlarına seçilir. Yıl boyunca bölge geneli ya da ülke geneli yarışmalarda mücadele ederek, başarılar elde edilir.


Görsel Sanatlar


Görsel sanatlar çalışmalarının amacı sanatsal yaratıcılık özelliklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Öğrencilerin merak ve ilgileri sonucu anaokulundan başlayarak, el-göz koordinasyonunun gelişmesi, farklı tekniklerin kullanılmasıyla verilen malzemeler ile kendilerini özgürce ifade edebilmeleri sağlanır. Pastel, kuru kalem, guaj ve suluboya ile hayal dünyalarını sınırsızca kullanacakları ortamı sağlayarak, gelişim süreçlerine destek olunur.

Derslerde öğrencilerimiz, yöresel, ulusal, evrensel boyutta sanatı ve sanatçıyı tanırken, kendisini görsel yolla ifade edebilme ve görsel sanatlar kültürü edinimlerine de kavuşacaklardır. Branş öğretmenlerince yürütülen derslerine ilişkin resim, seramik ve tasarım örnekleri, yılsonunda sergilenmektedir.


Bale - Dans


Bale okul öncesi dönemde başlaması gereken bir eğitimdir. Hedefimiz; çocuklara ritim duygusunu kazandırmak, küçük ve büyük kas gelişimlerini desteklemek, vücut koordinasyonunu geliştirmek, eğer varsa durma ve basma bozukluklarını düzeltmede yardımcı olmaktır. Oyunsal bale ile çocukları küçük yaşta baleyle tanıştırıp, hem eğlenerek hem de öğrenerek bu sanatı sevdirmeyi amaçlıyoruz.


© Copyright: 2002 - 2024